vineri, 2 martie 2018

E posibil!



 ”...a zis El slăbănogului: ridică-ți patul și du-te acasă” (Matei 9:6b)


M-am tot gândit de ce scrie Biblia acest detaliu. Invățat fiind că predicatorii trebuie să fie detectivi și să caute detalii, m-am gândit că acest verset nu a fost aruncat aici așa în vânt. Dumnezeu intră în detalii.

Nu era un pat ca și ale noastre. Era un pat precum o targă cu care sunt duși fotbaliștii afară de pe teren când se accidentează. Înfățișat fiind înaintea Celui ce Îl putea vindeca, sunt rostite peste El cuvinte care Îl vor scoate de sub blestemul păcatului și cuvinte care îi aduc vindecarea.

Momentul când Isus a spus să ridice patul și să plece acasă, a fost momentul în care trebuia demonstră biruința, eliberarea. Cei din jur trebuiau să vadă schimbarea. O viață fiind legat de o neputință. De un viciu. De o patimă, iar acum era un om liber. Trăim momente în care unii se laudă că s-ar fi întâlnit cu Hristos, dar nu se vede schimbarea. Au rămas tot legați de patima alcoolului. Sau a tutunului. Sau a minciunii. O formă de evlavie, încercând sa aibe o față bisericească și o alta când sunt pe stradâ sau în societate. O altă față când e vorba de a-și apăra interesele lor. Patul din viața lor nu a fost ridicat, dar poate fi! 

Hristos ne ridică din astfel de neputințe și ne dă libertatea. Mare lucru să fii un om liber astăzi. Tu ești? Hristos a spus slăbănogului ridică-ți patul și mergi. La fel îți spune astăzi și ție. Să te ridici și să mergi mai departe indiferent care ar fi ”patul” din viața ta.
La Dumezeu imposibilul e posibil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu