miercuri, 8 februarie 2012

BISERICA DE AZI ...



 BISERICA DE AZI ...


         Normal că aveau ură cărturarii şi fariseii pe Isus, deoarece El le-a spus foarte direct
că ,,strecură ţânţarul şi înghit cămila’’ (Mt.24:24).
         Dacă tragem perdeaua larg deschis şi privim în bisericile noastre fără să strecurăm ţânţarul şi să înghiţim cămila, observăm că venitul la biserică a devenit exact aşa cum spun unii predicatori: ,,Haideţi să facem un efort să venim la biserică’’. Unora, atât le-a mai rămas de spus. Şi venitul la biserică efort a devenit. Cu tot modernismul, cu toate maşinile pe care le avem şi cu toată rapiditatea din secolul vitezei nu mai avem chef…. Culmea, duminica ni se pare un aşa efort de a ne trezi şi a merge la biserică unde ajungem fix în 3 minute cu bmw-urile pe care le avem astăzi. Extraordinar! Creştinii de pe vremea lui Pavel erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi. (Fapte 2:46). Atunci se putea….astăzi nu!
        Să nu mai vorbim de slujirea care se face in biserică, împinsă, precum trebuia împins Aro-ul tatălui meu din ’80 care era 4x4 săracu’…..dar, doar atunci când era împins. Tinerii trebuie împinşi, predicatorii trebuie împinşi, cei de la cor la fel şi astfel devine lucrarea împinsă. Dumnezeu vrea oameni care i-au iniţiativă, asemenea lui Neemia. Când a auzit Neemia despre starea Ierusalimului, s-a pus jos, a plans, s-a jelit, s-a rugat, s-a ridicat apoi, a mers înaintea împăratului Artaxerxe căruia îi era slujitor şi i-a spus că trebuie să plece la Ierusalim să zidească zidurile cetăţii în care erau mormintele părinţilor lui. A plecat, a îmbărbatat poporul, l-a împins spre a face lucrarea, poporul s-a ridicat, au pus mână în mână, iar lucrarea a fost dusă la bun sfârşit cu ajutorul lui Dumnezeu.(Cartea Neemia). Dumnezeu era acolo, dar avea nevoie de un om care să se ridice şi să împingă pe cei care stăteau şi priveau rămăşiţele zidurilor. Fraţilor, să ne ridicăm, să privim înainte să vedem ce este de făcut, să venim la repetiţiile de cor, fanfară, sau grup. Ca predicatori, sâmbăta seara să nu mai stăm cu capul în televizor până dupa ora 12, ci să ne rugăm pentru har în biserică. Duminica dimineaţa la ora 9 cântăm cântarea ,,Ce dulce eşti al rugii ceas, când cu lacrime pe obraz….’’ si aşteptăm să dea Domnul lacrimi şi har…..dar de unde? Din ochii umflaţi de noaptea de la televizor sau din calculator, jucându-ne până adormim cu capul pe tastatură? Lăsaţi ca împinsă să fie numai maşina veche a părinţilor voştri, nu şi slujirea din biserică, deoarece datorită slujirii din biserici, statul în biserică devine un chin. De ce chin?
        Avem căldurică, scaune confortabile, predică fratele Petrescu despre Noe şi începe cu neamurile lui Noe, cu construirea corabiei, cum a tăiat Noe lemnele, la ce măsură, cum a izolat-o cu smoală, cum a luat câte 2 vieţuitoare din fiecare si menţionează toate vieţuitoarele pe care şi le aminteşte. Pentru ascultători e un chin. Cântă corul o cântare, grupul de copii, dar tot un chin e, sunt aceleaşi cântări pentru că la repetiţii se vine numai împins. Ne trezim la colectă. Să nu facem zadarnic harul Lui Dumnezeu, pentru că atunci degeaba a murit Hristos, spune Biblia. Să predicăm oamenilor despre marele har al lui Dumnezeu şi despre iertarea păcatelor la crucea lui Hristos. Să ardă în noi Duhul lui Dumnezeu, să clocotim şi să spunem aşa ca şi David: ,,Mă bucur când mi se zice: Haidem la Casa Domnului!’’(Psalmul 122:1). Să nu ni se mai pară un efort venitul la biserică, lucrarea să nu trebuiască făcută tot timpul împinsă, iar statul în biserică să nu mai fie un chin.
           Altfel, vom ajunge să spunem ceea ce îmi spunea un prieten într-o seară de joi, întâlnindu-ne într-o biserică, întâmplător. Spunea el: ,,…înainte să vin la biserică am vrut sa merg la un spectacol de teatru, dar am ales să vin totuşi la biserică. De ce acum, după terminarea bisericii am senzaţia că poate mai câştigat eram dacă mergeam la teatru?’’

2 comentarii:

  1. greu de inteles e faptul ca sunt frati care fac orice compromis pentru a-si atinge scopurile,chiar cu pretul de ai marginaliza,inlatura sau chiar ai lovi pe unii care nu au nici un amestec in aceste ambitii "sfinte".traim vremurile in care suntem interesati mai mult de functii decat de partasie,colaborare,unitate. biserica ar trebui sa sustina toti tinerii ei care reprezinta viitorul de maine fara a partini sau ridica doar pe cei din familie,sau favoriti.biserica trebuie sa fie condusa de Dumnezeu,si nu de persoane care fac orice,lovesc stanga-dreapta coborand pe unii si ridicand pe altii.apostolul Pavel nu a inlaturat pe nimeni pentru a face el lucrarea de propovaduire,ci ii ridica pe toti cei ce aveau dorinta sa il slujeasca pe Domnul.

    RăspundețiȘtergere
  2. EU VIN CURAND ...

    Sa adormi cu ... gandul la ISUS
    Si tot cu EL in gand sa te trezesti
    Cu "sufletul la gura" cum se zice
    Sa traiesti mereu atent privind in sus
    Caci ceasul revenirii nu il stii
    Asa a spus ISUS "eu vin curand"
    Cuvantul spus de EL este adevar ...

    S-a dus ISUS la Cerul Sfant
    Sa pregateasca loc s-a dus,
    Si masa sa o pregateasca de ospat.
    Noi am ramas cu dor in piept
    Si focul pus de EL ne tine trezi
    Ne este dor de EL mereu
    Dor dupa Invatatorul intelept ...

    ISUS ne-a spus sa fim aur curat
    Sa nu avem, altul imparat
    Sa nu numi parinte nici un om
    Ca numai EL e DOMNUL SFINT
    ISUS ne-a pregatit ceresc palat
    Sa fim mereu in alb curat
    Deci sa lasam aici, si lut, si zgura ...

    Ne trece DUMNEZEU prin incercare
    EL lasa uneori ca banul sa lipseasca
    Ca si noi sa intelegem pe lipsit
    Cu darnicie sa intindem mana
    Spre acel ce mana nu mai are
    Si pentru cel olog sa fim picioare.
    EL vrea sa fim putere pentru obosit ...

    Celuia ce-i flamand mana cereasca
    Si paine sa harneasca viata lui.
    Ne-ngaduie Cerescul Imparat
    Sa mai traim si prin credinta,
    Ne lasa singuri uneori si parasiti
    Sa ne mai amintim de pocainta
    In care EL ne va gasi in Ziua LUI ...

    J.G. RIVISH LUMINA DIN GOSEN

    RăspundețiȘtergere