luni, 24 decembrie 2012

Crăciunul, între întristare şi bucurie!



           Interesant lucru este că şi acum, ca şi atunci, această sărbătoare a adus pentru unii bucurie, iar pentru alţii întristare. Magii, spune Biblia că atunci când au văzut steaua, n-au mai putut de bucurie. Păstorii, au alergat la ieslea Betleemului să vadă Pruncul si dupa ce L-au vazut, s-au întors plini de bucurie, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu. Irod, în schimb, împreună cu tot Ierusalimul, era plin de întristare. Se temea pentru tron. Totul trebuia sa fie doar al lui..
            Astăzi, unii sunt plini de bucurie la această sărbătoare, deoarece au de toate: cadouri, haine noi, pantofi scumpi, mâncăruri alese, fructe pe-ndelete. Tot astăzi, unii sunt plini de întristare. Din tot ce ai tu, ei nu au nimic. Ei sunt ,,sărmanii.” Ei nu au portocale, ei doar visează la mirosul cojilor de portocale. Ei nu au cozonac, ei doar visează la mirosul cozonacului cald. Ei nu au bucurii de sărbatori, ei doar privesc bucuria altora. Oamenii uita de ei.
            Mă bucur în viată atunci când primesc, dar cea mai mare bucurie o am, atunci când pot oferi. Bucuria din sclipirea ochilor unui sărman, nu se poate compara cu nici o altă bucurie.
                 Nu vei putea simţi niciodată adevărata bucurie a Crăciunului, dacă nu treci întâi pe la cel sărman!
                 De Crăciun, să aveţi parte numai de bucurii!



Darius Filimon, Gura-Văii

Un comentariu:

  1. Intradevar asa este,dar lumea dim ziua de azstazi s-a inrait. SA NE DEA DUMNEZEU INTELEPCIUNE.

    RăspundețiȘtergere