luni, 5 mai 2014

Ce putem învăța de la Diavolul?



Dacă tot învățăm de la Diavolul  numai prostii, de ce nu am învăța ceva folositor și anume:

Cunoaște foarte bine Biblia.
Pe streașina Templului, Diavolul vorbește cu Isus citând din Scriptură. O cunoaște și încă bine. Doar că nu o trăiește. O folosește în alte scopuri. Noi nu știm Biblia, dar încercăm să trăim o pocăința după ureche. Și falimentăm pe capete. Așa ajung cei mai mulți să spună că nu mai există vreo șansă pentru ce au făcut. Dacă am cunoaște Biblia, am ști că Dumnezeu a spus: ,,Eu iți șterg fărădelegile ca un nor și păcatele ca o ceață; întoarce-te la Mine, căci eu te-am răscumpărat.”(Isaia 44:22) Atunci ai înțelege că trebuie doar să te întorci spre El.

Curajul de a veni la Isus.
Erau adunați într-o zi îngerii și Dumnezeu la o ședință.(Iov 1:6) Și vine Diavolul în mijlocul lor și se apropie de Dumnezeu. Diavolul, care împreună cu toți demonii, au un destin clar: iazul de foc. Cât curaj din partea Diavolului cel care fură, înjunghie, ispitește și încearcă să doboare de este cu putință chiar pe cei aleși. Si noi, ne-am pierdut curajul. Încă Îl putem simți pe Dumnezeu cu o mare dragoste și îndurare față de noi, dar totuși nu avem curaj. De ce nu îndrăznești? Dumnezeu, nu a refuzat pe nimeni niciodată. Vino la El…

Insistență înaintea lui Isus
În momentul când a ispitit pe Isus în pustie, de 3 ori s-a apropiat de El și a tot insistat ca să obțină ce ar fi vrut. E nevoie astăzi de insistență, nu de formalism.
Ilie a cerut ploaie până a venit!
David, căzuse în păcat dar a insistat pentru iertare și a cerut lui Dumnezeu să-i dea iarași bucuria mântuirii până ce-a simțit-o din nou.
Iacov, s-a luptat cu îngerul spunând că nu îl va lăsa să plece, până nu îl va binecuvânta.
Ana, era stearpă dar atât a insistat înaintea lui Dumnezeu ca să îi dea un copil, până ce Dumnezeu a ascultat-o. Așa a venit Samuel, care tâlmăcit înseamnă “Dumnezeu a ascultat.”
Asta e diferența. Diavoulul insistă la Dumnezeu, dar nu primește nimic. În schimb, tu, dacă vei bate, ți se va deschide. Dacă vei căuta, vei găsi. Dacă vei cere, ți se va da.
Dar pentru asta, nu uita….e nevoie: Să cunoști Biblia. Să ai curaj să vii la Isus. Să insiști atunci când pare că totul e închis. Atunci cerul se va deschide…


Darius Filimon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu