luni, 26 mai 2014

Nu numărul dă biruinţa...



,,Şi Domnul a zis lui Ghedeon: „Cu cei trei sute de oameni care au lipăit, vă voi mântui şi voi da pe Madian în mâinile tale. Toţi ceilalţi din popor să se ducă fiecare acasă." (Judecatori 7:7)

     În vremea pe care o trăim, preţul se pune tot mai mult pe cantitate şi nu pe calitate. 

      Prieteni cât de mulţi la număr, dar nu contează că la un necaz nu mai rămân decat vreo doi, trei lângă noi. Oameni să fie cât de mulţi şi proşti dacă se poate să nu pună atâtea întrebări, atunci e s
şi mai bine. În biserici, membri cât de mulţi, fanfare şi coruri, că în aceasta îşi măsoară bisericile astăzi puterea, în numărul enoriaşilor pe care îl au şi nu în puterea Duhului lui Hristos.         
    
     Nu am iubit niciodată matematica, de aceea probabil am făcut teologia crezând că voi scăpa pentru totdeauna de ea, dar în Biblie am dat iar de matematică. Doar că aici e vorba de matematica lui Dumnezeu pe care o iubesc foarte mult.
    
     Erau 32.000 de oameni lângă Ghedeon cu care trebuia să meargă la luptă şi Dumnezeu îi vorbeşte spunându-i că sunt prea mulţi. Le dă liber fricoşilor şi pleacă acasă 22.000 de oameni rămânând doar 10.000. Îi coboară la apă şi acolo îi triază încă o dată rămânând doar 300 de inşi cu care Ghedeon trebuia să plece împotriva lui Madian care era în număr de 135.000 de oameni.(Jud.8:10)

     Aceasta e matematica lui Dumnezeu: calitate contra cantităţii. O matematică simplă atunci când Îl pui şi pe Dumnezeu în calcul. Martin Luther spunea: ,,Eu şi Dumnezeu formăm majoritatea.”

     Tu poţi întelege asta, că nu numărul dă biruinţa?

                                                                                                                                          Darius Filimon
    

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu