luni, 12 mai 2014

Nu mergem la luptă? …Pierdem merindele.



,,Au luat merindele poporului şi trâmbiţele lui. Apoi Ghedeon a trimis pe toţi bărbaţii lui Israel, pe fiecare în cortul lui şi a ţinut pe cei trei sute de oameni. Tabăra lui Madian era jos în vale.” (Judecători: 7:8)

     Trebuiau să meargă la luptă împotriva lui Madian. Fuseseră treizeci şi două de mii de oameni, dar mai rămăseseră doar trei sute de oameni.

     Dumnezeu nu are nevoie de umpluturi. Nu suntem sarmale. Suntem Templul Duhului Sfânt. Dar noi stăm acasă şi nu ne implicăm în nimic. Nu venim la biserică, decât doar atunci când avem chef, facem ce vrem noi, nu avem nevoie de ,,comandanţi” că nu ne place supunerea. Doar că se întâmplă atunci ceva interesant, ce nu pot să înţeleagă mulţi. Cu cât se luptă mai mult pământeşte, lor tot nu li se ajunge. 

     Ceilalţi din popor care merg acasă, pierd merindea şi trâmbiţa. Trâmbiţele celor trei sute de oameni care au mers la luptă sunau biruinţă puţin mai târziu. Dar cei ce raman acasă ce trâmbiţează oare, tot biruinţă? Nu îi auziţi în cursul săptămânii după ce lipsesc de la Casa lui Dumnezeu trâmbiţând că nu le mai ajung banii? Că sunt bolnavi, că au nevoie de ajutor şi că nu mai văd soarele zâmbind printre norii care sunt deasupra familiei lor? Trâmbiţa bucuriei se schimbă in trâmbiţă de jale. Greu de priceput asta. 

     Şi din cele zece fecioare, doar cinci rămân cu untdelemn până la final, deoarece celelalte cinci s-au considerat singure înţelepte şi după calculul lor, ieşea că le va ajunge untdelemnul. Doar că…mirele zăbovise.

     Doar săptămâna e nouă, lupta nu. De doua mii de ani e aceeaşi numai oamenii se schimbă. Hristos nu. El este Comandantul nostru suprem. 

     Oşteni, fruntea sus şi înainte!

Darius Filimon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu